Szentendrei Irodaház

Szentendrei Irodaház

Átadásra került a szentendrei hajóállomás területén felújított, a Duna partján fekvő modern építésű irodaház. Az épületet Prof. Puhl Antal, Ybl díjas építész és Dajka Péter álmodta újra és újította fel. A végeredmény egy a mai kor igényeihez igazodó, de az épület eredeti karakterét megtartó iroda- és szolgáltató központ lett. A meglévő épület tartószerkezeti vázát, valamint építészeti jellegét megtartva egy szolgáltató központ létesül a hajóállomás épületében, amelynek földszintjén egy szakmai előadások lebonyolítására alkalmas oktatótér, emeletén pedig egy 11 fő foglalkoztatására alkalmas irodaház épült az ezekhez kapcsolódó kiszolgáló terekkel.

VT_PR_284_legifoto00_V70D.jpg

A tervező alapvető koncepciója volt, hogy a páratlan természeti adottságokat ötvözze egy építészetileg következetesen minimalista, ultra modern épülettel, úgy hogy a kettő együttes harmóniában maradjon, megtartsa kapcsolatát a környezettel, kiemelten a Dunával, valamint a kikötővel. A belsőépítész, Ördög Aliz alárendelte a forma, anyag és színvilágot a minimalista rendnek, tovább emelve a látvány és minőség összhangját és egyben kiemelve a teljes és elvehetetlen kilátást a Dunára. A helyiségek belső rendje, alaprajza ezen elveknek megfelelően készült el. 

VT_PR_284_nappali1_V70D_V70D.jpg

Az ingatlan összterülete 1010 négyzetméter, melyből 531 négyzetméter az irodaház. Az épület nap védelmét elektromos mozgatású árnyékolók biztosítják és az épület alapvető funkciói okos házként működve számítógép, vagy okos telefon elérésével távolról is szabályozhatók. Az energia ellátást levegő-víz hőszivattyú, valamint a napkollektorok biztosítják. A kívánt hőmérséklet hűtő-fűtő (Fan Coil) egységek, illetve az emeleten kiépítésre került padlófűtés használatával érhető el. Az alaposan átgondolt és kiépítésre került gépész rendszer egy házi kis-erőmű (SMA Inverter) használatával válik alacsony üzemeltetési költségű épületté. Az irodaház földszinti biztonsági főbejárata, valamint a földszinti garázs bejáró mobil gát védelmét élvezi, amennyiben a Duna vízszintje ezt megkövetelné. A földszint építési anyagai mind víztaszítók, hogy az esetleges áradás ne tehessen kárt az épületben. Az épület nyitás, törés és infra érzékelőkkel van ellátva. Kilépve a házból új ültetésű kertet találunk vezérelt csepegtető és locsoló berendezésekkel, melyek lefedik a teljes zöld területet. Duna irányába található a) kikötő, melyhez egy 20 méter hosszúságú ponton, illetve egy bejáróhíd tartozik. A különleges adottságú épület a legmagasabb szintű esztétikai és minőségi igényeket is kielégíti.

 

VT_PR_284_konyha06_IMG_7446_V70D.jpg VT_PR_284_konyha05_IMG_7486_V70D.jpg VT_PR_284_nappali1_IMG_7485_V70D.jpg VT_PR_284_Nappali4_IMG_7475_V70D.jpg VT_PR_284_halo_02_IMG_7448_V70D.jpg VT_PR_284_halo_03_IMG_7451_V70D.jpg
Vissza
2016. november 23.