Africa Race - Dakar

Africa Race - Dakar

Kalandra fel! – ünnepélyes rajt a Hősök terén a MAHARTLOG GROUP támogatásával. Nekivágnak újra a sivatagi kalandnak, ami tulajdonképpen már azzal elkezdődött, hogy a versenyzők elindultak a Hősök teréről, és a monacoi rajt helyszíne felé vették az irányt. A maroknyi magyar Africa Race csapat kedd délelőtt felsorakozott Budapest legszebb terén, ahol a süvítő szél mintha egyáltalán nem zavarta volna őket. 

 

Szalay Balázs és Bunkoczi László negyedszer vág neki az emberpróbáló távnak, s ezúttal a dobogót célozza meg. - „A verseny ugyanaz, a lendületünk is változatlan, úgyhogy már alig várjuk a rajtot. Most a szokásosnál néhány nappal később indulunk, úgyhogy nyugodtan, a családdal tölthettük a karácsonyt, a fejünkben viszont már ott motoszkált, hogy vár ránk Afrika és a sivatag. Ami az útvonalat illeti, nyilván lesznek hasonlóságok az előző évekkel, de én sose ismerem fel, hogy merre járunk, teljesen rábízom magam navigátoromra, Bunkoczi Lacira. S hogy miben lesz más ez a verseny, mint az előzőek? Remélem, többek között abban, hogy ezúttal a végén ott leszünk a dobogón. A Mokka a teszten remekül muzsikált, úgy érzem, jobb, mint valaha” – nyilatkozta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs. Az Africa Race szilveszteri, rajtja Monacoban még a csillogás jegyében telt (a kikötőből indultak, ahol a Formula–1-es depó található a nagydíjak idején), majd a kompozás után következett az igazi nagy kihívás. 6500 kilométer Marokkón és Mauritánián keresztül Szenegálba, a Rózsaszín-tó partján felállított céldobogóig. - „Flottul ment minden, de persze mi már a rajtot várjuk, úgyhogy igyekeztünk mihamarabb túl lenni a kötelezőn. A fiúk így többet pihenhetnek, úgysem alszanak majd túl sokat az előttünk álló két hétben” – tette hozzá Bunkoczi László, aki immár 13 éve járja a sivatagot Szalayval, az Africa Race-en pedig negyedszer állnak rajthoz. A mezőny szilveszter délelőtt 11 órakor rajtolt el Monacóban, utána a kikötő felé vették az irányt, az új évet pedig már a hatalmas komp gyomrában köszöntötték a versenyzők.

 

Az Africa Race mezőnye a marokkói partra szállás után túl van az összes mért szakaszon is, melyen az Opel Dakar Team autós párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi Lászó az összetettben a 11. helyen végzett, kategóriájában pedig a második helyért kapott díjat a 6500 kilométeres viadal végén, amelynek mezőnye a legendás Rózsaszín-tó partján ért célba. A MAHARTLOG Group csapata is gratulál az eredményhez a versenyzőpárosnak és büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk a sikernek!

Vissza
2017. január 30.